₺229,90 KDV Dahil
₺320,00 KDV Dahil
₺209,90 KDV Dahil
₺300,00 KDV Dahil
1

BU DENEYİM SİZE ÇOK İYİ GELECEK !

EN GÜZEL BİTKİ ÇAYLARI SİZİN FORMÜLE ETTİĞİNİZ ÇEŞİT VE MİKTARLARLA HAZIRLANAN HER SEFERİNDE FARKLI HAZLAR UYANDIRAN BENZERSİZ ÇAYLARDIR. HER SEFERİNDE AYNI TADI ALDIĞINIZ HAZIR BİTKİ ÇAYLARINDAN BIKTINIZ İSE BU BÖLÜMDE DERLEDİĞİMİZ GURME BİTKİ ÇAYI PARÇALARI TAM SİZE GÖRE OLABİLİR. KENDİNİZİ VE SEVDİKLERİNİZİ ŞİFASI İLE KORUYACAĞINIZ AROMATİK TATLARI İLE MEST EDECEĞİNİZ SİZİ GERÇEK BİR ÇAY GURMESİ YAPACAK BU DENEYİM SİZE VE SEVDİKLERİNİZE ÇOK İYİ GELECEK.

 

 

Sağlıklı Kış Çayları

Kışın yaklaşması ile hasta olma olasılığımız artıyor, bağışıklık sistemimiz güçsüz kalıyor. İlaç almadan bitkilerle kışın etkilerinden korunmak mümkün. Bitki çayları birçok hastalığa karşı vücudu korumaktadır. İşte kış çaylarının faydaları;

 

Bağışıklık sistemini güçlendirir. Bunun sonucunda da hastalıklara kolay yakalanmayı engeller.
Grip, nezle ve soğuk algınlığı gibi kış hastalıklarına iyi gelir.
Yorgunluk ve halsizliğe iyi gelerek, stresi yok eder.
Unutkanlığa karşı koruma sağlar.
Sakinleştirici ve rahatlatıcı etkisi vardır.
Öksürük ve boğaz ağrısına iyi gelir.
Göğüs ağrısına fayda sağlar.
Romatizma gibi kemik ağrılarına iyi gelir.
Ağrı kesici özelliği vardır.

 

Zencefil

Faydaları saymakla bitmeyecek olan zencefil, grip, soğuk algınlığı, boğaz ağrısı ve öksürüğün yanı sıra, mide bulantılarının da en garantili çözümüdür. Zencefili hem kuru hem de taze hâliyle tüketebilirsiniz. Ancak çok acı bir tadı olduğu için miktarı küçük tutmanız gerektiğini unutmayın. Zencefil, grip, nezle gibi hastalıklara karşı bağışıklık sistemini güçlendirir. 3-4 santim büyüklüğünde, kabuğu soyulmuş zencefili çok ince dilimleyerek kaynamış suya atıp 10-15 dakika bekletmek, çayınızı hazırlamak için yeterli olacaktır. Bir kaç damla limon ve 1 çay kaşığı balla tatlandırabilirsiniz.

 

Papatya Çayı

Yoğun bir iş gününden sonra, evinizin rahatlığında bir bardak papatya çayı içmek tüm stresinizi alacaktır. Sakinleştirici özelliğinin yanı sıra boğaz ağrısını hafifletir, öksürüğü alır ve ağız içinde oluşan iltihaplanmalara iyi gelir. Hatta ağız içi yaralarına karşı papatya ile ağız gargarası hazırlayabilirsiniz. Orta dereceli uykusuzluk çekenlere yatmadan 2 saat kadar önce bir bardak papatya çayı içmeleri tavsiye edilir.

 

Melisa Çayı

Yorgun, mutsuz ve hoşnutsuz hissediyorsanız kendinizi daha iyi hissetmek için bir bardak melisa çayı içebilirsiniz. Melisa çayı ayrıca konsantrasyonu arttırır ve uykudan 1 saat önce içildiğinde uykuya geçişi kolaylaştırır. Çayınızı akçaağaç şurubuyla tatlandırabilir veya 2-3 damla limon ekleyebilirsiniz. Soğuk melisa çayı yaz aylarında hem faydalı hem de lezzetli bir serinletici olarak kullanılabilir.

 

Kuşburnu Çayı

Cilt sağlığını korumak ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için gerekli olan C vitamini için çok iyi bir kaynaktır. Soğuk algınlığının daha çabuk geçmesini sağlar ve diğer bulaşıcı hastalıklara karşı direnci arttırır. İdrar söktürücü olarak idrar yolu hastalıklarının tedavisinde yardımcı olarak kullanılabilir. Doğal bir antioksidan olan kuşburnu çayını günde 2-3 bardak tüketebilirsiniz.

 

Ihlamur

Kokusu bile yeter dediklerimizden. Ihlamur, boğaz ağrılarına birebir, göğsü yumuşatıcı özellikleri ile kış aylarının vazgeçilmez içecekleri arasında yer alıyor. Balsız düşünemediğimiz çaylardan biri kendisi. Ancak bal sevmeyenlerdensiniz az şeker ile de enfes olur. Eğer boğaz ağrınız varsa, bal ile birlikte limon da katarsanız bundan iyisi yoktur.

 

Yeşil Çay

Yanında yeşil çay yaprakları bulunan ve cam bardakta servis edilen yeşil çay, Antioksidan madde açısından zengin bir bitki olan yeşil çay, sahip olduğu özellikleri ile uzun yıllardır bilimin araştırma konularından biri olmuştur. Kanseri önlemesi, hafızaya iyi gelmesi, metabolizmayı düzenlemesi ve cildi güzelleştirmesi gibi olumlu etkileriyle son dönemlerde sıklıkla tüketilen bitki çaylarından biri haline gelmiştir. Yeşil çayı, içerisinde bulunan kafein sayesinde gün boyunca zinde kalmak için de güvenle içebilirsiniz.

 

Ayvalı Adaçayı

Ada çayını, bu kez aromatik tadıyla denemeye ne dersiniz? Mevsimin en sevilen meyvelerinden biri olan ayva ile hazırlanan ada çayını, sıcak sıcak içebilirsiniz.

 

Şifa Çayı

Kuşburnu, ıhlamur, okaliptüs yaprağı, karanfil ve hibiskus ile hazırlanan bu çay, içeriğinde bol miktarda vitamin barındırır. Bal ve limon suyu eklenerek tüketilir.

 

Yasemin Çayı

Yasemin çiçeği, karanfil ve bal ile hazırlanan bu çay, portakal kabukları ile aromalandırılır. Ortalama 10 dakikada hazırlanır, demlendikten sonra sıcak sıcak içilir.

 

Zencefilli Ballı Çay

Hastalıklardan korunmak için en çok önerilen besinlerden biri de, zencefildir. Taze zencefil ve bal ile hazırlanan bu çayı içerisinde limon sıkarak tüketebilirsiniz.

 

Aşk Çayı

Kurutulmuş nar çiçeği, elma, kuşburnu, portakal, limon kabuğu, kurutulmuş gül ve vanilya ile hazırlanan aşk çayı, kış aylarında tüketilebilecek çaylardan biridir. Ancak içerisindeki malzemelerden herhangi birine alerjiniz varsa, kesinlikle tüketmemeniz gerekir. 

 

Egzotik Çay

İsminden anlaşıldığı üzere ananas, mango, yaban mersini, kızılcık gibi egzotik meyvelerle hazırlanır. İsteğe göre vanilya ve yıldız anason eklenebilir.

 

Narlı Çay

Nar, biberiye ve limon ile hazırlanan bu çay hem hastalıklara karşı korunmanıza yardımcı olur, hem de vücuttaki ödemin atılmasına destek olur.

 

Gül Çayı

Kurutulmuş güllerle hazırlanan bu çay, özellikle Isparta gülleri ile daha lezzetli bir hale gelmektedir. Bu çayı dilerseniz, gonca gülünün yapraklarıyla da hazırlayabilirsiniz.

 

Karışık Bitki Çayı

Tarhun otu, biberiye, papatya, limon otu ve su ile hazırlanan bu çay, farklı tadıyla kış aylarında sık sık tercih edilir. İsteğe göre farklı malzemeler de ilave edebilirsiniz.

 


Mandalina Kabuğu Çayı

C vitamini bakımından çok zengin olan mandalinanın kabuklarını değerlendirmek için çok lezzetli bir önerimiz var. Mandalina kabuklarını çöpe atmak yerine, kurutarak bitki çayı yapımında kullanabilirsiniz.

 

Nar Kabuğu Çayı

Mandalina sevmeyenler için diğer önerimiz, nar kabukları. Kurutulmuş nar kabukları ve nane yaprakları ile kendinize eşsiz bir bitki çayı hazırlayabilirsiniz.

 

Tarçınlı Meyan Kökü Çayı

Baklagiller familyasından çok faydalı bir bitki olan meyan kökü, su ve tarçınla bir araya getirilir. Şifa dolu tarçınlı meyan kökü çayını, bal ile tatlandırabilirsiniz.

 

Turunçgil Çayı

Uzmanların her sene söylediği gibi, kış aylarında turunçgillere soframızda büyük bir yer açmamız gerekiyor. Ancak turunçgilleri sadece yemekle kalmayıp, bir araya getirerek bitki çayı yapımında kullanabilirsiniz.

 


Zencefilli Karanfilli Kuşburnu Çayı

Zencefil, karanfil, kuşburnu ve bergamotu bir araya getiren bu çay, kışın hastalıklarla savaşmanıza yardımcı olacak niteliktedir.

 

Bitki çaylarını demlemek için hazır paketlenmiş olanları alabilirsiniz yada güvendiğiniz bir aktardan satın alabilirsiniz. Aldığınız bitki çaylarını demlemek için, su kaynadıktan sonra bitkileri sıcak suda biraz bekleterek demlemeye bırakın. Daha sonra hazırladığınız çayları içebilirsiniz.

 

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR