₺209,90 KDV Dahil
₺275,00 KDV Dahil
1

YAZA HAZIR MISIN?

Suyunuzu aromalandırın, metabolizmanızı canlandırın. 

Sevdiğiniz meyve, sebze ve otları ekleyerek leziz aynı zamanda detoks etkisi gösterecek sular hazırlayabilirsiniz. Kilo kaybını desteklemek için günde 2-2.5 litre su içmeye özen göstermelisiniz. Geceden bir sürahi su içine (1.5-2 litre) 1 adet dilimlenmiş salatalık, 1 adet dilimlenmiş yeşil elma, 1 adet kabuklarıyla birlikte limon veya portakal dilimi, 2 çubuk tarçın, 1 çay kaşığı karanfil, 4-5 yaprak taze nane ekleyerek buzdolabında bekletip gün içinde aromalı suyunuzu içebilirsiniz.

 

Çene kaslarınızı çalıştırın. 
Beynimize doyduğumuz komutunun 20 dakikada gittiğini biliyor musunuz? Bunun için yediklerimizi iyi çiğnemek ve yemek yediğimiz süreyi uzatmak çok önemli. En doğru yemek yeme şekli ise masada oturarak, küçük lokmalar halinde, yavaş çiğneyerek, lezzetine vararak yemektir.

 

- Tüm problemlerinizi kilo verince düzelecekmiş gibi odaklamayın. Kalıcı beslenme alışkanlıklarını hedefleyin.

- Kendi bedeninde, kendini iyi, rahat ve fit hissetmek paha biçilemez bir duygu. Ertelediğiniz her gün zaman kaybı. Duygularınızı, iştahınız ve yeme alışkanlıklarınızı kontrol etmekte zorlanırsanız mutlaka uzmandan yardım alın.

- Günlük egzersiz hedefinize ulaşıp ulaşmadığınızı kontrol edebilmek için adımsayar alın. 10.000 adıma ulaşmaya çalışın.

- Kilonuzu korumak için ya hep yada hiç mantığından vazgeçin. Bunun yerine her şeyden az miktarlarda tüketerek, kendinizi disipline etmeye çalışın.

- Besin seçiminde denge yaratın. Çok karbonhidratlı beslendiğiniz öğünden sonra aynı gün tekrar karbonhidrat almamaya çalışın.

- Tuzu azaltın ve metabolizmayı ateşleyen baharatlara yer açın. Toz zencefil, zerdeçal, kırmızı pul biber, kekik ve kişnişi mutlaka yemeklerinize ve salatanıza ekleyin.

- Susamayı beklemeyin. İdrar renginiz koyu sarı ise yetersiz su alıyorsunuz demektir. Böbrek detoksu için, her gün en az 2 litre su içmeyi alışkanlık haline getirin.

- Alkol tüketimini mümkün olduğunca azaltın. Hem ödem yapar hem de ciddi kalori alımına neden olur. Eğer tüketilecekse alkol oranı düşük olan, diyette en az sapma yaratan cin tonik tercih edin.

- Tatlıya geçmeden önce 20 dakika bekleyin. Bu sürede beyin doyduğunuzun sinyalini alacaktır. Böylece gereksiz şeker ve yağ almamış olursunuz.

- Hem kilonuzu hem de bel çevrenizi kontrol etmek için; rafine edilmemiş tam tahıl ürünleri, kepekli pirinç, bulgur, tam buğday ekmeği, kinoa, karabuğday, kuru baklagiller gibi lifli besinler tercih edin.

- Doygunluk hissi sağlamak için; ayaküstü atıştırma, televizyon seyrederken, telefonda konuşurken, bir yerden bir yere giderken takside veya arabada yemek yememeye çalışın.

- Öğün atlamamaya özen gösterin. Böylece kan şekerin dengede kalır, metabolik hızınız artar, açlığınızı daha kolay kontrol altına alabilirsiniz.

- Porsiyon ölçülerinizi küçültmeyi deneyin. Ana yemek için küçük, salata için büyük tabak tercih edin.

- Omega 3 kaynağı olan balığı, haftada 2-3 gün mutlaka tüketmeye çalışın. Eğer tüketemiyorsanız hergün 1000 mg Omega 3 takviyesi alın.

- Çay ve kahvede şeker kullanıyorsanız bırakın. Günden 5 şeker eksik alarak yılda 5 kg zayıflarsınız.

 

Kilo Verirken Hangi Gıda Takviyeleri Kullanılır?

Kilo verme sürecinde alınan gıda takviyeleri konusunda bizim yaklaşımımız bağırsaklar sağlıklıysa, demir emilimi ile ilgili bir sorun yoksa ve kilo vermenin önündeki engel kronik demir eksikliği değilse mümkün mertebe doğal gıdalarla, beslenmeyi düzene koyarak vitamin ve mineral eksikliğini telafi etmek şeklindedir. 

 

Diyetin başlarında açlık ve tatlı krizleri ile baş etmek için Krom Pikolinat, özellikle şeker hastaları ve insülin direnci olan danışanlarımızda diyet sürecinin konforunu desteklemesi açısından  tercih ettiğimiz bir gıda takviyesidir. Kilo verme ve şeker dengesinin oluşması ile beslenmeden çıkarılır.  

 

Eksik olduğu halde kilo vermeyi zorlaştırdığı için Demir, B12, D3K2 ve Selenyum en sık kullandığımız gıda takviyeleridir diyebiliriz. Ayrıca iyot düzeyi ve mikrobiyota kontrol edildikten sonra iyot ve pro/prebiyotik takviyesi de kilo verme sürecinde faydasını gördüğümüz diğer önemli besin takviyeleridir. 

 

Sabah Alınmasını Önerdiğimiz Vitaminler

Krom Pikolinat
Gün boyu şeker ve insülin dengesini sağlayarak, açlık ve tatlı krizlerini yönetmenize yardımcı olur. 

 

Probiyotikler ve Prebiyotikler 
Gün ışığı ile bağırsak faaliyetleri arasındaki ilişki nedeniyle probiyotikler ve prebiyotikler gündüz alındığında daha etkilidir. 

 

D3K2 
Güneşten aldığımız D3 vitamini, gıda takviyesi formunda da gündüz kullanılmalıdır. 

 

Akşam Uyumadan Önce Alınmasını Önerdiğimiz Vitaminler 


Demir
Sabahları alındığında iştah açtığı için akşam yemeğinden birkaç saat sonra uyumaya yakın alınması daha doğrudur ve gece bağırsak emilimi daha yüksek olur. 

 

Selenyum 
Selenyumun hormonal denge üzerindeki olumlu etkileri bakımından gece kullanılması daha etkilidir, aynı şekilde sabah alındığından kilo yapması ihtimali de ortadan kalkar.

 

B12 
B12 eksikliği kilo almanıza neden olmasına rağmen, gıda takviyesi olarak yemeklerle birlikte alındığında aynı şekilde hem iştah açar ve hem de kilo yapar. Gece uykuya yakın alınması durumunda bu tür istenmeyen etkilere neden olmaz, uyku kalitesini destekler ve kilo vermenize yardımcı olur. 

 

Kış Aylarında Alınmasını Önerdiğimiz Vitaminler

Bağışıklık sisteminin özellikle güçlendirilmesi gereken kış mevsiminde hastalıklardan korunmak ve diyetin sekteye uğramasının önüne geçmek için Omega3 ve Omega6 takviyesi almak, önerdiğimiz bir gıda takviyesi kullanımıdır. 

 

Kışın sağlıklı yağları beslenmeye ekleyerek kilo almanın önüne geçebilir ve gribal enfeksiyonlara karşı savunma mekanizmasını güçlendirebiliriz. 

 

Sağlıklı diyet listesi nasıl olmalıdır?

Kilo vermeyi hedefleyen beslenme programında yer alan besinlerin yeterli ve dengeli olması büyük önem taşır. Sağlıklı bir diyet listesinin karbonhidrat, protein, yağ, vitamin ve mineral gibi vücut yapı taşlarını oluşturan besin gruplarının tamamını içermesi ve vücudun ihtiyaç duyduğu kaloriyi sağlaması gerekir. En önemlisi de hazırlanan diyet listesi esnek olmalıdır. Listenin tek bir besine bağlı kalmadan çeşitlendirilebilir olması, diyetin sıkıcılığını da önleyerek sürdürülebilirliğini sağlar. Kilo vermeye karar veren kişinin cinsiyeti, yaşı, beslenme alışkanlıkları, maddi durumu, çalışma koşulları gibi faktörler değerlendirilerek hazırlanan diyet listesi, hedeflenen kiloya ulaşmayı kolaylaştırır. Listede yer alan yemeklerin kolay hazırlanabilir ve pratik olması, kişinin damak tadına hitap etmesi ve ulaşılabilir olması diyetin uygulanabilirliği açısından da önem taşır. Denge ve çeşitliliğin önemli olduğu sağlıklı zayıflama programlarında ihtiyaç duyulan kalori için kullanılan besin grupları haftanın belirli günlerine dağıtılarak tüketilebilir.

 

Sağlıklı zayıflama diyet listesi nasıl uygulanmalıdır?

Vücudun ihtiyaç duyduğu kalori karşılanmadığında ya da başka bir deyişle düşük kalorili bir diyet uygulandığında vücut bu diyete adapte olarak kıtlık duygusuna kapılır. Vücut, metabolizma hızını düşürerek daha az enerji harcamaya başlar. Bu durum, diyet bırakıldığında çok kısa bir süre içinde verilen kilonun fazlasıyla geri alınmasına sebep olur. Sağlıklı bir zayıflama listesi ile kalıcı kilo verme sağlanır. Yaşam tarzında değişikliklere odaklı hazırlanan beslenme programları dengeli ve sağlıklı beslenmenin öğrenilmesini sağlar ve yaşam boyu fiziksel aktivite programı uygulanmasını destekler. Zayıflama listesi içeriğinde yer alan porsiyon miktarları önemlidir. Diyetinizi uygularken kan şekerinizin ve iştahınızın kontrolü için sık sık ve azar azar öğünler hazırlanır. Aynı saatlerde yemek yiyerek vücudunuzun metabolik saatini düzenleyebilir ve belirli saatlerde insülin salgılanmasını sağlayabilirsiniz. Böylece metabolizma hızınız artar.

 

Sağlıklı zayıflama diyet listesinde hangi yiyecekler yer almalıdır?

Diyet yemekleri dendiğinde akla ilk gelen yağsız, tuzsuz ve lezzetsiz yemekler olur. Oysa yağlar vücut için elzem asitler içerir. Hormonların ve sinir sisteminin düzenli olarak çalışmasında etkin olan yağlar, yağda eriyen vitaminler için de oldukça önemlidir. Vücudun ısı dengesinin korunmasında önemli rol oynayan yağlar, midenin geç boşalmasını da sağlayarak açlık duygusunu geciktirir. Bu yüzden zayıflamak için diyet listesi hazırlanırken yağsız değil az yağlı yemekler kullanılması gerekir. Yağ çeşidi olarak da zeytinyağı, ayçiçeği yağı ve avokado yağı gibi yağlar tüketilmesi hücre zarlarının daha iyi korunmasını sağlar. Yüksek lif içeren tahıllar, kepekli makarna, kinoa, bulgur, kepekli pirinç gibi karbonhidratlar diyette mutlaka yer almalıdır.  Kan şekerinin dengelenmesinde önemli rol oynayan süt, yoğurt, kefir gibi besinler de sağlıklı bir diyetin olmazsa olmazlarıdır. Yüksek vitamin ve mineral içeriğine sahip meyve ve sebzeler içerdikleri antioksidan bileşenler nedeniyle beslenme programlarında mutlaka yer almalıdır. Yüksek protein içeriğine sahip olan et, tavuk, yumurta, balık ve kuru baklagiller ise hem kasların korunmasına yardımcı olur hem de geç sindirildiğinden dolayı uzun süre tokluk hissi sağlar. Tüm bu besin gruplarının yeterli ve dengeli alınmasını sağlayan zayıflama listesi ile yağ yakımınız daha hızlı ve kilo vermeniz daha kalıcı olur.

 

Web sitemizdeki bilgiler kişileri tanı ve tedaviye yönlendirme amacı taşımaz. Tanı ve tedaviye yönelik tüm işlemlerinizi doktorunuza danışmadan uygulamayınız. 

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR