CİNSEL SAĞLIK
Cinsellik nedir?
“Cinsellik, biyolojik, psikolojik, sosyal, kültürel, geleneksel, ahlaki, dini, politik ve ekonomik boyutları olan karmaşık bir bütündür.”
Cinsellik hakkında bilinmesi gerekenler
Cinsellik, yaşamın sağlıklı ve doğal bir parçasıdır. İnsan cinselliği sadece üreme amacı taşımaz, cinsellik haz amacıyla yaşanır. Bu bağlamda içerisinde cinsel arzular ve fanteziler yaşanması normal ve sürecin parçasıdır.
Cinsellik tüm insanlara özgüdür.
Cinsellik fiziksel, duygusal, zihinsel olduğu kadar toplumsal, sosyal ve entelektüel öğeleri de barındırır.
Her insanın cinsel yönelimine uygun davranışta bulunma ve yaşama hakkı vardır.
Cinsel yaşam zorlama, baskı ve sömürüden uzak olmalıdır.
Cinsel ilişkilerde karşılıklı sevgi, paylaşım ve birbirine özen gösterme egemen olmalıdır. Karşılıklı sevgi ve saygıya dayanan cinsellik daha doyurucu ve sağlıklıdır.
Cinselliği yaşamaya erken yaşta başlamak bir takım riskleri beraberinde getirir. Cinsel davranış sorumluluk ve öz denetim gerektirir. Gençlerin cinsel konulara merakı olması son derece normaldir. Gençlerden cinsel yaşamları karşısında sorumluluk bekleniyorsa onlara bu konuda gerekli ve doğru bilgilerin verilmesi gerekmektedir. Gerektiğinde hizmet alabilecekleri kuruluşların bilgisi gençlere verilmeli ve bilgilendirilmelidirler.
Çocukların cinsellikle ilgili bilgileri anne babalarıyla ya da güvendikleri kimselerle paylaşmaları yararlı olur. Cinselliğin doğal olduğu utanılacak bir şey olmadığı bilgisi onlarla paylaşılmalıdır.
Çocuklar cinsiyeti gözetilmeden sevilmeli ve bakılmalıdır.
Cinsel sorunlar niçin yaşanır ve nedenleri nelerdir?
Dünyanın farklı bölgeleri ülkeleri ve kültürlerinde yapılan araştırmalar cinsel sorunların genel olarak sık rastlandığını ortaya koymaktadır. Kültürel ve toplumsal etkenlerle ortaya çıkan bazı farklılıklar da vardır. Muhafazakar toplumlarda seksin, cinselliğin yasaklanması, formel bir cinsel eğitimin olmaması, cinselliğin bir tabu olarak algılanması ve bekaretin önemsenmesi gibi etkenler kadınlarda vajinismus ve cinsel istek bozukluklarının yaşanmasına yol açmaktadır. Erkeklerde ise cinsel istek ve boşlama bozukluklarının cinsel liberalizmin egemen olduğu toplumlara göre daha yüksek oranlarda rastlanmasına sebep olmaktadır. Cinsel eğitim ve deneyimin yetersiz olduğu toplumlarda; erkeklerde erken boşalma, kadınlarda ise orgazm güçlüklerinin diğer kesimlere oranla daha sık rastlandığı gözlenmektedir.
Erken boşalma
Erken boşalma, çok az bir cinsel uyarıyla bile kişinin istemesinden daha önce boşalması, diğer bir deyişle boşalmasını denetleyememesi, ya da istediği kadar erteleyememesidir. Tıbbi açıdan bakıldığında, erken boşalma, kişinin boşalma refleksi üzerinde istemli denetiminin bulunmaması, henüz öğrenilememiş olmasıdır. Süre asıl ölçüt olmamakla birlikte, birleşmeden önce boşalma ya da 1-3 dakikalık cinsel birleşme süresi kesin olarak erken boşalmadır.
4 ile 7 dakika arası ise ancak kişinin kendisinin ya da cinsel partnerinin sorun olarak görmesi, doyum sorunları yaşaması durumunda erken boşalma olarak kabul edilmektedir.
Bu durum psikoljik olarakta doğru bir yönetimle uzatılabilir, takviye edici ürünlerle de süre uzatılabilir. Geciktirici olarak dahili içilen ürünlerden ziyade harici dıştan sürmeli ürünler erkek için daha ideal ve yan etkisiz bir seçim olacaktır.
Doğal geciktirici özelliği olan yiyecekler nelerdir?
Geciktirici özelliği olan yiyeceklerin başında çilek, muz, bal çikolata, vanilya, ginseng ve badem geliyor.
En iyi geciktirici krem hangisidir?
Prodoz Long Time Premium
Kullanıcı geri dönüşü en iyi olan ürün olmakla birlikte kullanıcılarına en iyi kullanım şeklini de bu ürün sumanktadır. Tek kullanımlık kullan at paketler sayesinde her zaman yanınızda taşıyabilmektesiniz.
En iyi geciktirici prezervatif hangisidir?
Okey Rötar geciktirici etkili prezervatiflerin başında gelir. His kaybına neden olmadan gecikmeyi sağlar. Normal bir prezervatifi kullanır gibi kullanabilirsin. İlişki süresini sağlıklı bir şekilde ve zevki azaltmadan uzattığı için OKEY Rötar en iyi geciktirici ürünler arasına girebilir.